Fitnessbloggare syns allt mer på Internet idag

Internet är inte ett gammalt fenomen — tvärtom så är faktum att Internet endast är 30 år gammalt, och i sin moderna form endast 20 år gammalt. Detta betyder att om man är över 20 år så levde man på en tid då Internet inte ens var ett hushållsord.

Det var under sent 90-tal som Internet började sprida sig till varje hushåll och där varje person önskade sig en personlig dator. Innan den tiden så var det så att de flesta behövde boka tid på biblioteket för att skriva ut, eller kopiera papper och dokument. Man befann sig i biblioteket om man ville läsa och lära sig saker. Man befann sig även i biblioteket om man helt enkelt ville surfa på en dator och använda en dator för något sorts arbete. Man kan nästan säga att det var datorn som tog kål på biblioteket, men det är inte hela sanningen. Internets uppkomst och ökad tillgänglighet är nog det som förändrade det mesta, mest.

Bloggande blir en sak

Tidig Internet-ålder så var det mest olika roliga hemsidor man besökte eller små Internet-sidor som aggregerade nyheter och dylikt. Man sökte information samt olika personers åsikter som man kunde hitta på olika forum och mer. Det var redan under tidig ålder som folk önskade använda sig utav Internet för att göra sig hörda, då här fanns inga filter, ingen kunde säga åt dig vad du kunde och inte kunde säga. Man kunde redan här se bloggtrenden krypa sig upp och komma att bli en stor del av just Internet.

Personliga bloggar

Mitten av 2000-talet började bloggen bli en grej. Snart fanns det olika plattformar som var baserade på olika webbhotellslösningar där man som användare helt enkelt kunde registrera sig för ett webbhotell och därefter starta en blogg med få enkla steg. Några som var på framkanten inom detta var Blogger, WordPress och andra bloggplattformar. Dessa lever fortfarande, starkare än någonsin. Blogger köptes upp av Google medan WordPress lever vidare som ett av nätets främsta webbutvecklarplattformar.

Det var just enkelheten som revolutionerade Internet och fick de som ville bli hörda att registrera sig och skapa en blogg. Man besökte helt enkelt en sida som jämförde de bästa webbhotellen utefter det man var sugen på, till exempel: https://hittawebbhotellet.se/. Därefter valde man ett webbhotell som erbjöd WordPress, eller Blogger som bloggplattform.

När detta var klart så betalade man helt enkelt för sig och sedan började administrera sin blogg. Det var viktigt att det webbhotell man valt erbjöd möjligheten att också registrera domännamn — vilket möjliggjorde köp av domännamn och därmed en renare och fräschare blogg.

Bloggare är större idag än någonsin tidigare

Många av de som startade sina bloggar tidigt har vuxit och blivit väldigt populära idag — som exempelvis Blondinbella, Kissie bl a. Just fitnessbloggar har dock blivit något utav en trend på senare tid. Nu kan den som vill starta en blogg på självaste Instagram eller på nätet och därefter använda sig utav sociala medier för att sprida sina inlägg. Att hitta bloggare är enklare idag än det någonsin varit, och just fitnessbloggar har aldrig varit enklare att hitta än det idag är.

Besök helt enkelt Instagram och sök efter kategorin fitness, eller träning, eller hälsa, så kommer en massa bloggare och dylika konton dyka upp. Därefter kan du besöka deras hemsidor via deras Instagram konto.

En annan variant är att besöka en bloggportal och därefter hitta fitnessbloggare på det sättet.

Bloggare har aldrig synts som de gör idag och att hitta en fitnessblogg har aldrig varit så enkelt som det idag är. Om du är ute efter en fitnessblogg, sök på Google så kommer du snart att se en hel rad av fitnessbloggar dyka upp. De finns i stora mängder!